Külastusi

Reede, 24.aprill

Appi kui vihale mind ajab kuidas õpsid siin hindeid panevad. Näiteks aja õps, jätab mingi kodutöö teha ja siis järgmine päev „kontrollib“ kodutöid niimoodi – teeb raamatu lahti, vaatab et ohoo ongi vastused kirjutatud küsimustele ja paneb 10ne. Ja alati niimoodi. Ma võin sinna misiganes muinasjutu kirjutada või talle sõimukirja kirjutada, ta ei loe mitte ühte sõnagi ja paneb suvalt 10. Nõme nõme nõme, vb üks õpilane tegi seda 10 minutit ja kirjutaski mingi jama kokku, aga vb teine uuris ilusti ja tegi 40 minutit. Kuidas saab õpilane teada, kas tema teadmised on õiged või valed? Minule paneb ta alati 8 ja õnnitleb. JOBU, enne ma jah kopeerisin kõik maha ja siis oleks pidanud ju põhimõtteliselt 2 panema mitte 8. Aga nüüd kui ma teen ise, paneb ta mulle 8..vb mina tegin hoolikalt 2 tundi ja ongi kõik õige.. aga tema ainult mõtleb et no vahetusõpilane kindlasti õigesti ei teinud aga paneme talle ikka 8. Arrgh!!
Pärast kooli läksime Anna ja Janiga Cotopaxile kaasa võtmiseks süüa ostma. Giid tegi meile igavesti pika listi, mis ostma peame. Šokolaadi sai minu ja Anna kottidesse palju. Jan ja Anna on selle vee joomisega täitsa hulluks läinud. Kulistavad teist hullemini kui hobused. Jan näiteks ostis viis liitrit vett ja jõi selle kahe tunniga ära. Ma ikka jään normaalsuse piiridesse.

Muidu meil siin hetkel toimuvad valimised. Päevad läbi vuravad linnavahel ringi autod, mis on paksult rohelisi valimiskleepekaid täis topitud ja juhid karjuvad ruuporisse. Või siis on autodele see värka taha pandud mille peal on hiiglaslik valimisplakat. Jalgratastele on väikeste rataste peal hiiglaslikud plakatid taha pandud ja siis nende ülesanne on samuti autode ja jalakäijate vahel ringi kimada. Jagatakse meeletult valimisbrošüüre või ma ei tea kuidas neid promomis lipikuid nimetada :D Siis veel sõidavad ringi kastiautod ja kast on inimesi täis kes kõik nii fake naeratust teevad ja rõõmsalt valimismuusika järgi kastis lällavad. Terve linn kajab ühest ja samast valimismuusikast, millest ma usun et kõikidel Ambato elanikel rohkem kui kõrini on! Absoluutselt kõik valimislipikud on erkrohelised! Linn on samuti igat võimalikku moodi neid erkrohelisis „kaunikesi“ täis topitud. Õhtuti võib kujuneda suhteliselt võimatuks mõne tänava ületamine kuna seal on mõne erakonna propakanda. Ei no valimised on siin mingi hull pop teema, aasta tipp sündmus. Kaks päeva enne valimise päeva ja kaasaarvatud valimispäev, on kuivad päevad ehk siis ei tohi alkoholi juua. Valimine on kohustuslik. Kui valima ei lähe, saad trahvi..see on kuskil 70 dollarit. Valimine on ka vajalik kuna sealt antakse sulle üks kaart, mis on põhimõtteliselt sama vajalik kui cedula. Cedula on siin nagu meie ID-kaart..ainult et nad vajavad seda ALATI ja KÕIKJAL ja KÕIKIDE äride sooritamisel. Niisiis kui valima ei lähe saad piraka trahvi ja jääd ilma kaardist...kui jääd ilma kaardist siis ei saa sa näiteks uut autot osta või korterit üürida. Selline – vahva - süsteem.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

veel, veel, veeeel.
pane veeeel :):):) blogisiis:D

Anu Juhken ütles ...

kannata :D kiired ajad :D