Külastusi

Miercoles, 17 de diciembre

Ma täitsa sattusin oma raamatulugemisega hoogu, kui ühel hetkel taipasin et klassis valitseb vaikus ja kellegi suur kõht mu silmapiirile ette jäi. Tõstsin aeglaselt pea, samas pilku mööda ümmargust kõhtu veeretades, kõhu otsas võis tumedate vuntsidega suurt irvitavat nägu näha. Anu kuidas sa küll nii rumal olid, et klassijuhataja tunnis raamatut lugema hakkasid? Järsku pahvatas kogu klass naerma ja õpetaja küsis – neiu Anu, kas oleks vaja sulle mõni teine tegevus otsida? Vastasin kindlalt – ei, olen praegusega väga rahul. Siis ta vaikis natukeseks ajaks, raputas pead ja väristas sõrme, kuid ta näol võis näha naeratust..võisin edasi lugeda.Täna vahetasime puhvi kõrval istumise muru ja päikse vastu ära :) olesklesime seal soojas mõnusalt kuni liiga kuum hakkas. Kitarr jäi ära kuna õpetajal olevat mingisugu probleemid olnud. Pole just hea algus:D Rääkisime oma laupäevasest jõulu õhtust. Otsustasime, et kutsume kõik Yfu ja Rotari õpilased ja saatsime sõnumid laiali. Siis otsustasime veel, et kalkuni asemel teeme hoopis seafoodi(see sõna on eesti keeles nii imelik mu arust – mere toit..veider), sest kalkunit oleme me kõik ju saanud, aga mere toit on vähe eksootilisem. Samuti üritame amiga secreto mängu teha. Anna klassis nad mängivad seda – et kõigil on sala sõbrad, kellele peab näiteks kuu aja jooksul igasugu üllatusi ja kingitusi tegema..loomulikult saadad need talle kellegi teisega. Mm no mingi selline mäng, et peab ära arvama kes su sala sõber on :D Anna on õpetaja sala sõber, iga päev saadab talle midagi head:D:D
Muusika õpetaja tahab, et me teisipäeval midagi jõulu presentatsioonil laulaksime. Otsisime Annaga netist „Püha öö“ sõnad eesti-, soome-, hispaania-, itaalia-, saksa- ja inglise keeles. Igas keeles laulame kõik koos esimese salmi. Või vähemal üritame kõik koos laulda, ses suhtes et eesti keele hääldamisega nad hakkama küll ei saa :D no Anna saab ebam vähem, aga teised hääldavad ikka elunaljakalt..õ on kõigil täitsa metsas. Mingi veidra hääle teevad õ asemel nina kaudu:D näiteks sõna – põlvede – hääldavad nad kuidagi – pioelbvede. Ma pidin pissi püksi irnuma. Aga homme irnub Sylvie mind kui meile saksa keelset õpetab. Muusika õpetaja käis ikka mitmeid kordi meid kuulamas. Ütles, et homme peame stuudiosse lindistama minema kuna koolil on ainult kaks mikrofoni..ehk siis teisipäeval liigutame lihtsalt rõõmsalt suud. ISSAND KUI FAKE, ma vihkan seda! Homme veel räägime õpetajaga ehk saab ikka ilma lindistamata.
Kuuest saime kõik Lorena kontoris kokku. Saimegi Galapagose reisi info, mis ei olnud üldsegi mitte rõõmustav. Kestab teine viis päeva..et nagu viis päeva Galapagosel pluss kaks ööd Quitos..ja maksab ka natukene, kõigest 1315$. See on kuskil umbes 14 400 krooni. Kas me kõik olime vaiksed ja neelatasime raskelt? Jah!! Loomulikult näris Lorena hinge ikka see Quito värk. Rääkis jälle jõhkra moraali maha. Aa ta ju teadis, et me Annaga koolis ei käinud ja ütles et jah te ju olite kodus „kooki küpsetanud“..no on eit, ei usugi nüüd meid et kooki tegime. Sitta kah, nii kui nii talle see maitses. Aga igatahes hoiatuskirja me ei saanud, mis on teiste suhtes ülekohtune, aga meile sobib:D Oli meile uued reeglite lehed ka välja printinud, et me ikka kõik pähe taoksime endale kuidas, kellega, kuhu, kauaks, mis tingimustel võib minna. Ikka ja jälle ütles, et IGA aasta on tal kõikide vahetusõpilastega imeliselt hea läbisaamine olnud..aga selle aasta grupp on täielik katastroof. See naerdi kõikide poolt sisimas välja. Kodus ka mul kõik jälle naersid seda. Lõpuks ta tunnistas, et on ehk ise ka veidi liiga karm meiega olnud ja püüab seda parandada..tingimusel kui meie oma suhtumist muudame. Pika kõneluse pidas maha ka aasta vahetuse teemal. Et siin on roppu kanti pidusid ja ropult alkoholi, aga meile mitte tilkagi. Või muidu algab uus aasta kohutava pahatädi Lorriga. Pärast läksime kõik restorani istuma ja mulisema.

2 kommentaari:

Inga ütles ...

uuu, Rotay Anu, ROTARY!

Meid on seal ka vääääää :D

Anu Juhken ütles ...

Kuule on küll jah :D ROtaryga on siin Ambatos 7 õpilast ;)