Külastusi

Pühapäev, 7.september

Oleks tahtnud kauem magada, aga Silvia õe lapsed-Maria Jose ja Kristjan- mängisid koridoris palli ja karjusid..ning loomulikult vanaema Charo lemmikmuusika. Selle suguvõsa kõik väiksed jõmpsikad on vist ära hellitatud..Maria Jose hakkab ka iga pisukese asja pärast töinama (andeksi et nii julmalt, aga täpselt töinavad, mitte ei nuta nagu väikesed lapsed tavaliselt). Muidu oli täna täiesti mõttetu päev. Kui siis välja arvata lõunatamine Mall de los Andesis, mis kiskus jälle shopinguks ära. Ja mille käigus Arlette vähemalt 7 korda mööda poode töinates ringi jooksis, jalgadega mööda põrandat tagus, Silvia kätt otsast ära rebida üritas, meeleheitliku koduperenaise kombel+miljon tooni vingumist juurde „Mami por favor“ kiljus...ja seda kõike ühe 11värvilise pastapliiatsi pärast, mida ta ei saanud. Kus on ajud? Ma muudkui sisendasin endale – ainult rahu Anu, ainult rahu. Sest ma oleks tahtnud talle näkku karjuda – jää vait!
Ma olen täitsa haige, kurk on kibe valus ja nina löriseb vahetpidamata. See kõik on koolivormi pärast, sest see pole üldse soe ja ilmad on külmad olnud. Või siis teine võimalus – liiga kärarikas keskkond, mis on põhjustanud ajusopis valepöörde.
Eesti keele vajadus on vist. Täiesti suvalisel hetkel hakkan inimestega eesti keeles rääkima ise arusaamata, tükk aega hiljem kui keegi midagi ei vasta jõuab kohale mis ma tegin :D
Kirjutan veits koolisüsteemist. Kõigepealt õues rivistumine, mis ületab alati oma aja. Esimene tund peaks hakkama 7.10..esimesed kaks tundi on alati paaristunnid(et kaks tundi ühte ainet) ja üldse enamus tunde on nii. Neli esimest tundi on järjest ja kestavad 45minutit, meie jääme samasse klassi, õpetajad jooksevad ühest teise. Ainult inka ajal peab oma leveli klassi minema. Pärast neljandat tundi kell 10.05 on 15minutiline paus, siis läheb enamus õpilasi puhvetit külastama ja toimub kiire õgimine. Edasi on kaks 40minutilist tundi, 11.40 hakkab teine 15minutiline paus ja jälle kaks 40minutilist tundi. Kell 13.15 saab kool läbi ja kõik kiirustavad koju siestale. Aa mina pole veel üheski klassis ühtegi kappi näinud. Laud ja tool on üksteise küljes kinni ja üksikud..laud on liiga väike. Klassist välja tulles viibid õues, see nagu rõdu või miskit, et seina pole ees noh :D üldse on väga õuele avatud kool.

Kommentaare ei ole: