Külastusi

Veebruar

Proovin nüüd kirja panna meeldejäänud sündmused veebruari lõpuni. Kohe kindlasti ei suuda ma seda lühivormis teha :D
12.veebruar oli Mareki(saksa) sünnipäev. Me Annaga ei suutnud midagi geniaalset välja mõelda kingiks. Magusaisu ei lõppe vahetusõpilstel kunagi (vähemalt meil siin), niisiis ostsime palju palju magusat ja pakkisime ilusti korvikese sisse. Kokku saime kohvikus kesklinnas, mis on miskipärast kujunenud meie kogunemiskohaks. Nii kui me sisse astusime, hakkasid kelnerid naerma, justkui teades et meil jälle asjaajamisi on. Peagi oligi meie laud kaetud igasugu paberite ja kaartidega. Marek oli väga üllatunud ja õnnelik.

Sõbrapäeva hommikul oli meil yfu keskaasta seminar Lorena kontoris. Ximena oli ka kohal. Kõigepealt mängisime – pare me la mano – ehk siis eestipäraselt - lindu ja looma. Seal sai igasugu uusi nimesid, puuvilju ja loomi välja leiutatud. Rääkisime rõõmudest, muredest, reeglitest, peredest, koolist, elust üldiselt siin. Põhimõtteliselt midagi uut teada ei saanud, kõike oleme juba enne miiiitu korda läbi rääkinud. Yearbooke nägime, mul oli üsna huvitav iga aasta raamatust oma pere elanikke leida :P sõime head ja paremat ning täitsime tugiisiku ja ecuadori yfu kohta küsimustikke..kuhu me just kõige sõbralikumalt ei kirjutanud. Loodame, et neil on tõde valus lugeda :D Hiljem käisin Lissettele ja Arlettele väikseid kingitusi viimas. Sain Darwiniga kokku. Lasin talle enda pildiga taldriku teha, peale miksiti veel sõbrapäeva staffi ka..välja tuli üli armas :P kallikesel oli mulle neli kingitust, millest kolm olid suuuuuured šokolaadi karbid ja üks midagi väga erilist!! :D:D:DD Saime kokku Fernando, Totte ja Javieriga..korjasime peale veel Sylvie ja Anna. Kui Sylvie autosse tuli, olid Fernando esimesed sõnad – diosito mija..te amo! :DD Läksime playland park’i – see on divoli tuuri sarnane - tuleb mingiks ajaks linna – aga on palju lahedam ja suurem :P Fernando tüütas terve aja Sylviet..ma lõpuks ütlesin, et meile eurooplastele ei lähe selline kergemeelde „esimesesilmapilguarmastu“ väga peale ja selline tüütamine ka väga meeltmööda pole. Ta siis üritas ilusti käituda, ostis igasugu nänni kogu aeg Sylviele :D pärast ta autos rääkis täiesti normaalset juttu taga kuni järsku kallutas end ette poole ja sositas mulle kõrva – Anu, mis ma talt nüüd küsin? XD ja teist korda – Anu, kuidas ma ta välja kutsuda võiksin? XD Pärast läksime veel kuskile megakahtlasesse kohta tantsima. Seal oli lae all lava kus toimus meeste ja naiste tanstuvõistlus. Naised tantsisid nagu tõelised litsid, vabandust.

15.veebruar – Alari sünnipäev:) mina käisin Paveli, Lissette, Arlette ja Nikoliga lõbustuspargis. Eemalt nägin Darwinit ka..ta oli nii lähedal ja samas nii kaugel. Nadi värk, näed inimest aga ei saa temaga koos olla. Kes aru ei saa, siis Pavelile meie suhe ei meeldi. Siinkohal aga..mulle on räägitud üsna palju asju Paveli kohta. Tekib küsimus, mis pagana õigusega saab ta meie suhte vastu olla?

16.veebruar – koolis oli nii paha olla, pea lõhkus otsas ja süda oli paha. Geograafias saime toreda uudise - homseks peame kuskil turistlikus paigas reklaami tegema. Niisiis pärast kooli põrutasime mina, Vicky, Paul, Darwin ja Maria-Jose Bañosesse. Bañoses sõitsime camionetaga üles mäe otsa kus asub hotell Luna Runtun. Hotell on hiiglaslik, igasugu pisikeste armsate majakestega. Kõigepealt tehti meile ekskursioon ja räägiti ajaloost. Hindasid kuuldes jäime kõik salapäraselt vaikseks. Üks öö on 140 dollarit. Neli basseini oli õues, nende vett soojendab vulkaan Tungurahua. Parematel päevadel on sealt võimalik ka vulkaani näha, mis asub väga lähedal. Aga muidu vaade Bañosele ja mägedele oli vapustav :) Tegime reklaamiklipid ka ära. Nendega läks kaaaua aega, küll ei suutnud üks naeru tagasi hoida või teine sõnu meeles pidada :D tagasi Bañosesse läksime jala mäest alla imelikku väikest ja üli sopast rada pidi. Mõne koha pealt oli rada nii järsk ja libe, liikusime üli aeglaselt..kui samas möödus meist kaks vana meest, kes lihtsalt jooksid ülimal kiirusel mitte kordagi libastudes alla. Paar korda eksisime vale raja peale ka, kuulsime imelikult kahtlaseid hääli, nägime suurt nuga puu sees ja kartsime.! Ja kõike seda selleks, et hoida kokku 5 dollarit camioneta pealt :D Igatahes jõudsime lõpuks kohale, käisime söömas ja tulime koju. Unes nägin Luna Runtuni kogu oma hiilguses.

20.veebruar - käisime Darwiniga tsirkuses. Vahel isegi naersime. Ehk siis oli igav. Kõige meeldejäävmad oli varietee tantsida..üks pisike blond naine ja neli suurt mustanahalist, kes on lasknud sangapeki välja imeda ja tissid suureks pumbata. KO-LE-DAD! Hiljem läksime kesklinna. Seal voolas tänavatel hull rahvamass, algamas ju fiesta de la fruta y de las flores. Leidsime põhigrupi Malibu ees joomas ja lällamas. Nad joovad siin kõik õlle kogu aeg, Pilseneri..jube vastik õlu. Oletan et üks odavamaid.
Darwinil on uus kutsa, naljakas teine. Selline väike valge, pehme karvaga, nagu krants. Aga on hoopis väga eriskummalise nimega ja paberitega tõug. Maksis teine peaaegu 500 dollarit. Nime panin mina – MUKI..lihtsalt nii armas on kuulata kuidas kõik nüüd muki-mukitavad :D tegelikult on ta emane, aga keegi ju ei oska arvata et see hoopis isase nimi on :D Iga aasta tehakse siin Ambato fiestade ajaks katedraali peale puuviljadest, lilledest ja saiast suured pildid. Nii ka see aasta, täna alustati konstrueerimisega.

22.veebruar – Eile õhtul Creiís korrutas mulle oma neli korda – Anu pool kaheksa!! (sest ma olen paratamatult ecuatorian time´i omaks võtnud). Ületasin end ja olin täpsel ajal kohal..ja keda ei olnud? Pole hullu, ootasime Darwiniga neid pool tundi. Istme kohtadest jäime jälle ilma, parkisime end taaskord teeäärde maha. Paraad algas üheksast, aga meieni jõudis kümne paiku. Oli palju palju igasugu reinasid. Autodele olid mingid platvormid taha pandud, mille peal olid igasugu vahvad kujutised tehtud ainult lilledest, puuviljadest ja saiast. Meeletul hulgal lilli, puuvilju ja saia! Reinad seisid iga üks oma platvormil ja lehvitasid sealt rahvale, puuvilju ning lilli rahva hulka visates. Taaskord olid esindatud peaaegu kõik Ambato koolid, kes midagi huvitavat välja olid mõelnud. Oli meeletul hulgal tantsijaid, üks tantsugrupp oli Poolast! Pärast paraadi algas kohutav, KOHUTAV, carioca sõda. Carioka on värviline vaht, mida pudeli seest lastakse(nagu juuksevaht..). Rahvast voolas roppu kanti tänavatel, suvalt keegi tuleb ja pihustab su vahtu täis. Tavaliselt ikka lastakse seda näkku ja juustesse..kui parasjagu räägid, siis lastakse suu vahtu täis. Algul oli üsna naljakas, meil Annaga oli ka üks pudel ja niikui keegi meile lasi siis tegime topelt tagasi. Kaks esimest tundi oli huvitav, siis hakkas ära tüütama, sest meile kui blondidele tahtsid ju kõik väikse vahurünnaku teha. Niisiis ei saanud me hetkekski hingata, vaid lihtsalt puhastasime end vahust pidevalt. Jäime Malibu ette paikseks ja tantsisime seal mitmeid tunde, vahepeal läksime sööma ja otsisime uue peo koha. Mainiks veel ära, et kuskile mujale liikumine oli suur ettevõtmine, sest rahvast voolas tänavatel meeletul hulgal ja seal keskel edasitrügimine oli kohutav ning cariocat sai jälle mõnuga tunda. Keegid esinesid Cevallose lähedal, hea muusika oli, jäime sinna. Olime suht suure pundiga. Sylvie ja Fernando leidsidki teineteist, niiii armas :) Ruhtie ja Jorge olid ka meiega, Anna oli Javieri kaitse all, sest üks eriti rõve perv tüütas teda kogu aeg. Creiís oli kõikide teiste kuttide jagada :D Nii me tantsisimegi kogu aja kuni õhtul üheteistkümneni..siis jalad enam ei jõudnud, näod olid cariocast põlenud ja valusad, riided megavärvilised. Anna juuksed olid päeva lõpuks mega rohelised!

23.veebruar magasin kaua, ravisin oma cariocast valusat ja punetavat nägu ohtra kreemiga. Viiest saime Creiísi, Ferchi ja Darwiniga kokku. Läksime kaks tundi varem kohale ja ikka istme kohti ei saanud. Algul oli tee peal ka suht lahe istuda, aga siis tulid kõiiiik kohtasid otsivad sõbrad sinna ja olime nii puntras mis puntras. Sellel paraadil oli rohkem erinevaid reinasid ja tantsijaid. Oli tansijaid Perúst, Colombiast ja veel kusagilt :D Sain ka paraadist osa võtta, kaks korda krabati mind tantsima..Ecuadori traditsioonilisi tantse, ega eriti hästi nende moodi kepseldud ei saanud, aga pole hullu. Lõpuks olin ma selles piirkonnas üsna kuulus ja kõik muudkui hõikasid – võtke blond tantsima. A ma enam ei tahtnud ja ronisin kõigi taha istuma. Pärast paraadi algas loomulikult uuesti carioca sõda ja seekord juba hullem kui eile. Ma variasin oma blonde kiharaid hoolega kapuutsi all ja sain gordolt silmade kaitseks prillid. Ja kui tuligi keegi oma carioca pudeliga mu ees vehkima, siis kähku varjasin end kellegi selja taha nii, et hoopis tema sai vahuseks. Mõnes tänavaosas toimus miskipärast kohutav kohutav trügimine, inimesed lihtsalt lainetasid – üksteist mõlemalt poolt lükates, tõmmates, maha surudes ja samas kuidagi üksteise toel püsti seistes. Väga ebamugav oli, mu varbad nutsid valust. Juhtus minu toreda vahetusaasta kohutavaim sündmus – varastati ära minu kõige nunnum telefon! :(( sündmuskäiku ei kirjeldaks. Nutsin maad ja mered täis. Mis ma ilma oma nunnuta peale hakkan? Leinan mitu kuud nüüd. Läksime sööma, mul isu ei olnud, aga teised ikka utsitasid tagant. Õhtu möödus põhiliselt Malibu ees tantsides. Ostsin uue telefoni pläusta ka 10 dollari eest. Kellelt Anu ostis? Vargalt! Lihtsalt enam ei huvitanud, et keegi teine ka oma telefoni taga nutab. Pealegi mu nunnuga võrreldes on see täielik pläust mida taga nutta ei tasu. See oli seal samas kelleltki ära varastatud.

25.veebruar käisin Darwiniga oma numbrit blokeerimas ja sain uue telefonikaardi. Ikka sama number mis enne - +59395108906 Imelik on see, et mult selle eest mitte centavotki ei võetud. Darwin ütles, et see maksab alati peaaegu 5 dollarit..ehk oli neil must nii kahju :D Vicky tuli ka ja läksime kinno. Vaatasime Roosa Panter2..mu arust jube igav!

27.veebruar oli selline tore päev nagu juramento del bandera ehk lipuvanne. Kooli läksime kella üheksaks. Toimus siis taaskord marssijate, bastonerade ja pillimängijate etteaste. Toodi pidulikult sisse lipp, peeti mitmeid kõnesid ja lõpuks pidid kõik kuuenda kursuse õpilased lipule truudust vanduma. See käib siis nii - ükshaaval kõnnitakse lipuni, langetakse ühele põlvele, karjutakse – si, juro või teise usuga inimesed – no juro, pero te respecto ja peab lipu allarippuvale nurgale musi tegema. See nurk oli kohe silmnähtavalt räsitud ja must. Ma küll seda musitada ei tahaks, mõelda vaid KUI paljud suud seda puudutanud on. Kuuenda kursuse õpilasi on palju ja see vandumise kestis kole kaua. Lõpuks tuli sama vana mehike, kes spordipäeval ohtralt pilte tegi, meist uuesti pilti tegema. Vägev vana on, kogu aeg suu kõrvuni ja kiidab meid kui kauneimaid blonde :D Pärast kooli läksin Anna juurde, pahaaimamatult jäin seal magama. Oma kolm head tunnikest magasin. Hiljem Anna ütles, et ta isa oli ukse vahele tulnud ja ütles et nad nüüd lähevad ja tulevad homme pärastlõunal tagasi. Anna siis küsis, et aga kuhu? Ja isa vastas, et ei tea..kuskile reisile. Nad isegi mitte ei küsinud, kas Anna tahab kaasa minna. Imelik imelik. Otsustasime siis, et teeme Anna juures tüdrukute õhtu ja teeme sushit! :) Kiirustasime minu poole ja poodi asju ostma. Kella seitsmese kogunemise asemel saime kokku poole üheksast. Ruthie ja Vicky ei saanud tulla, niisiis olime Anna, Sylvie, Daniela ja mina. Kodus vett ei olnud, Dani ja Sylvie läksid poodi otsima, aga pood oli juba kinni..lõpuks tulid tagasi suure prügikoti täie veega, mille olid koolimajast saanud :D keetsime ja praadisime, laulsime ja tantsisime, tegime ohtralt pilte ja leiutasime imelikke sushisid. Minu lemmiklauluks sellel õhtul sai – Lonely, I am so lonely, I have nobody on my o-ooown..ja loomulikult kõlas üle maja ka minu tuntud ooper või siis teise nimega kanalaul. Sushi meisterdamisega saime ühele poole kella kahest öösel XD kähku said valmis ka friikartulid, viinerid ja cocamola. Juhtus aga selline lugu, et selle suure meisterdamise käigus oli kõigil kõht millestki juba täis saanud, võib-olla sellest vastikust naisteõlust millel olev silt ütles et see jahu sisaldab. Esimene kord elus kui sushit proovisin, ootasin sellest midagi enneolematult head..kuid minu üllatuseks/õnnetuseks mulle see kohe kuidagi ei maitsenud. Vastik riisikäkk. Anna tõi lauale Finlandia viina, mille ta jõuludeks oma papile oli kinkinud, ise mesimagusalt rääkides – no näita kuidas seda slämmi siis tehakse :D tegime kuni avastasime, et pool pudelit on tühi. Mina muretsesin rohkem kui Anna, et mis nüüd siis saab, mis ta vanematele ütleb. Tema aga rahulikult – häh, panen vett hulka, nad niikuinii joovad kõike veega, siis mõtlevadki - kui hää see Finlandia viin ikka on, ei pea veega lahustama ega midagi :D aga no päris poolt pudelit vett ikka ei paneks ju..siis ta leidis köögist mingi lõhna-ja maitseaine, mis haises hullemini kui viin. Anna mõte oli seda veega lahustada ja siis viina hulka panna..hull eit, mürgitab oma hostvanemad niimoodi veel ära XD siis nad tahtsid niimoodi lahedalt soola ja sidrunit tequilaga võtta..a tequilat polnud. See probleem sai lahedatud ja tequila asemel tuli Campari – errriti rõve jook. Mul hakkas ainuüksi nuusutamisest paha olla. Poole viieks oli Daniela üsna purjus ja vajus diivanile magama. Sylvie väsis ka ära. Meie Annaga koristasime kuueni. Pärast kolme tundi magamist sõime hommikusöögiks ohtralt doritoseid ja oreod, mis ilmselgelt pole hommikusöögiks mõeldud kuna kõigil oli hiljem väga paha olla. Enne vanemate tulekut käisime ruttu uut Finlandiat ostmas. Viisin oma perele ka sushit. Onu maitses, sülitas siis välja ja ütles et see on koeratoit :D jah, sushist polnud nad midagi kuulnud.

Kommentaare ei ole: